Omsnoeringsmachines

Met het ontwerpen en fabriceren van omsnoeringsmachines voor speciale toepassingen heeft Machinefabriek Nootenboom een jarenlange ervaring opgebouwd. Deze omsnoeringsmachines zijn machines die pallets, coils, dozen, bundels, plaatpakketten etc. half- dan wel volautomatisch omsnoeren met staal of kunststofband. De machines worden gemaakt voor de producten waar geen standaardmachines voor op de markt zijn.

De machines maken gebruik van de volautomatische bindkoppen van Signode, een wereldwijd opererend concern dat standaard omsnoeringsmachines en apparaten produceert. Nootenboom fungeert als producent van specials voor Signode in Europa.

Met het opbouwen van de expertise op het gebied van omsnoeringsmachines is reeds in 1970 gestart bij de bouw van een coil-inpakstraat voor Koenig in Rotterdam.

Later zijn er omsnoeringsmachines geleverd bij diverse bedrijven, waaronder Metaalcompagnie 'Brabant', Corus en Ovako.

Om het bandstaal rond het product te geleiden, is een bandgeleiding nodig. Nootenboom heeft voor het geleiden van bandstaal speciaal verende bandkleppen ontworpen, welke een probleemloze bandgeleiding garanderen, en ook in de zwaarste werkomgevingen een lange standtijd hebben.

Om tijdwinst te boeken bij het doorvoeren van band door de bandgeleiding heeft Nootenboom ook een variabel bandraam in het leveringsprogramma.