Hydrauliek

In hydrauliek heeft Machinefabriek Nootenboom reeds vanaf de oprichting interesse gehad, waardoor een enorme ervaring op dit gebied is opgebouwd.

Reeds in de vijftiger jaren werden hydraulische units en cilinders toegepast in o.a. sondeerinstallaties en kippers. De werkdrukken in die tijd waren nog erg laag, waardoor de leidingen exorbitante afmetingen hadden om de benodigde hoeveelheid olie te kunnen verwerken. Het scala aan standaard componenten was in die tijd nog niet zo groot, waardoor cilinders en speciale ventielen zelf ontworpen en gefabriceerd werden. De kennis om cilinders en andere actuators te ontwerpen en te fabriceren is in de jaren verder uitgebreid, waardoor Nootenboom de meest uiteenlopende specials kan leveren.

Nootenboom is een partner voor het vervaardigen van speciale actuators tot 500 ton voor allerhande toepassingen, zoals afsluiteractuators, kabelklimcilinders, cilinders met standaanwijzing of cilinders met exta zware stanggeleiding etc.

Alle actuators worden op maat ontworpen, in direct overleg met de opdrachtgever en met inbreng van onze expertise, waardoor speciale wensen kunnen worden gerealiseerd.

Ook reparatie of levering van onderdelen voor hydraulische actuators behoort tot de mogelijkheden van Nootenboom. Op pagina Metaalbewerking staat tot welke afmetingen wij onderdelen kunnen bewerken. Door onze kennis kunnen wij de juiste zorg besteden die vereist is voor componenten van hydraulische systemen.