Engineering en Besturing

Voor de engineering van machines wordt sinds 1986 gebruik gemaakt van CAD-systemen. Nu wordt er met Inventor en Autocad mechanical gewerkt. Zodoende zijn wij in staat in 3D te ontwerpen, waardoor er voor de opdrachtgever volledige 3D afbeeldingen kunnen worden gegenereerd.

De engineering van een project bestaat o.a. uit ontwerp-tekeningen, samenstellingen, werktekeningen, stuklijsten, schema's, handleidingen en CE-documentatie.

Voor de besturing van machines worden simpele relaisschakelingen , PLC's, operator panels en PC's toegepast. In de keuze van het schakelmateriaal zijn wij merkonafhankelijk en kunnen ons dus aanpassen aan de wens van de opdrachtgever. Voor PLC's gaat onze voorkeur uit naar Siemens S7 of Mitsubishi, maar ook andere fabricaten kunnen wij leveren en programmeren.

Ook is het mogelijk om database-programma's te koppelen aan de besturingssystemen, waardoor ordergestuurde productie zonder tussenkomst van een operator tot de mogelijkheden behoort. Dit soort systemen hebben wij o.a. toegepast bij MCB (orderverzamelmagazijn) en Novoferm (torsieverenmagazijn).